چگونه بافت استخوانی ضعیف برای ایمپلنت آماده می‌شود؟

روش های درمانی استخوان ضعیف برای انجام ایمپلنت

بسیاری از افرادی که قصد ایمپلنت دارند در برخی از موارد تصور می‌کنند که کاندید مناسبی برای ایمپلنت نیستند؛ زیرا به آن‌ها گفته می‌شود که بافت استخوانی ضیعفی دارند یا حتی استخوان فک کافی ندارند. معمولا در چنین شرایطی اگر شما جزء این افراد باشید با روش‌های مختلف می‌توان این مشکل را حل کرد تا بتوانید کاندید ایمپلنت شوید. در این مقاله از وب سایت دکتر حسین گروهی، بهترین دندانپزشک کرمان به بررسی این موضوع می‌پردازیم.

دلائل ضعیف شدن بافت استخوانی فک چیست؟

معمولا دلائل مختلفی باعث می‌شوند که دندان شما بافت استخوانی ضعیفی داشته باشد. موارد زیر مهم‌ترین علت‌های این موضوع هستند:

  • از دست دادن دندان: هنگامی که یک دندان به هر دلیلی از دست می‌رود و جایگزین نمی‌شود، استخوان زیرین فک تحریک لازم برای رشد را دریافت نمی‌کند. این امر باعث تحلیل و نازک شدن تدریجی استخوان می‌شود.
  • بیماری لثه: بیماری پریودنتال لثه می‌تواند به استخوانی که از دندان‌های شما پشتیبانی می‌کند آسیب برساند.
  • ضربه: آسیب به فک می‌تواند به مرور زمان منجر به تخریب استخوان فک شود.
  • تفاوت‌های فردی در آناتومی: برخی افراد با استخوان‌های فک ضعیف متولد می‌شوند.

چرا بافت استخوانی دندان ضعیف می‌شود؟

داشتن استخوان فک قوی و سالم برای انجام فرآیند ایمپلنت موضوع مهمی است. مانند ریشه‌های طبیعی دندان، استخوان فک از ایمپلنت‌های دندانی پشتیبانی می‌کند و آن‌ها را محکم نگه می‌دارد. اگر استخوان فک کافی وجود نداشته باشد، ممکن است نتوان ایمپلنت را انجام داد یا اینکه این کار به خوبی انجام نشود؛ در این صورت می‌تواند ناپایدار باشد یا از کار بیفتد.

اگر استخوان‌ها برای ثابت نگه‌داشتن دندان کاربرد نداشته باشند، استخوان فک ضعیف شده و به‌نوعی تحلیل می‌رود. این تحلیل استخوان فک باتوجه به علت، محل و تعداد دندان‌های از دست رفته متفاوت است. این درحالی است که شما برای کاشت ایمپلنت دندان به استخوان فک قوی نیاز دارید، اما ممکن است بسیاری از بیماران چنین شرایطی نداشته باشند. در چنین مواقعی نیاز به نگرانی نیست و با برخی از روش‌ها می‌توان این استخوان ضعیف را تقویت و در نهایت ایمپلنت را برای بیمار انجام داد. در ادامه هرکدام از این روش‌ها را توضیح می‌دهیم.


مطلب پیشنهادی: 5 روش پر کردن جای خالی دندان کشیده شده


گزینه‌های ایمپلنت دندان برای بیماران با بافت استخوانی ضعیف

ایمپلنت دندان برای افراد با استخوان ضعیف

معمولا در چنین شرایطی می‌توان از گزینه‌های زیر استفاده کرد. باتوجه به شرایط بیمار یا میزان ضعیف یا تحلیل استخوان فک برای هر بیمار می‌توان از یک روش خاص استفاده کرد. معمولا پزشک باانجام آزمایش‌ها مختلف و نمونه‌برداری‌ها می‌تواند بهترین روش را برای شما در نظر بگیرد.

پیوند استخوان فک

اگر استخوان کافی فک نداشته باشید، انجام فرآیند ایمپلنت معمولا برای شما دشوارتر است؛ زیرا ممکن است استخوان کافی برای پشتیبانی از ایمپلنت وجود نداشته باشد. در برخی موارد، ممکن است پیوند استخوان برای بازسازی استخوان در ناحیه قبل از قرار دادن ایمپلنت ضروری باشد.

پیوند استخوان فک معمولا رایج‌ترین و بهترین روشی است که برای استخوان فک ضعیف یا استخوان از دست رفته برای بیماران تجویز می‌شود. در این روش با استفاده از بافت بدن خود بیمار (استخوان اتوژن) پیوند استخوان فک انجام می‌شود و هدف از انجام این کار بازسازی تشکیل بافت استخوانی جدید و سالم برای انجام ایمپلنت است. زمان بهبودی پیوند استخوان نسبت به وسعت و محل پیوند معمولا متفاوت در نظر گرفته می‌شود و ممکن است 4 تا 6 ماه طول بکشد.

برای تعیین اینکه آیا استخوان کافی یا حتی استخوان فک قوی برای ایمپلنت دندان دارید یا خیر دندانپزشک شما معمولا معاینه کاملی انجام می‌دهد که شامل عکس‌برداری با اشعه ایکس و سایر معاینات دیگر است. این آزمایش‌های تصویربرداری به دندانپزشک شما این امکان را می‌دهد که میزان و کیفیت استخوان را در ناحیه‌ای که قرار است ایمپلنت در آن قرار گرفته بررسی کند.

تغییر موقعیت عصبی

اگر استخوان فک پایینی بیمار از دست رفته یا ضعیف شده باشد، ممکن است عصبی به نام عصب آلوئولار تحتانی خیلی نزدیک به سطح لثه قرار داشته باشد. در چنین شرایطی برای جلوگیری از آسیب به عصب باید از کاشت ایمپلنت‌های دندانی خیلی نزدیک به عصب هستند، خودداری شود.

پروتکل‌های جایگزین ایمپلنت

در برخی از موارد ممکن است از پروتکل‌های جایگیزین ایمپلنت برای قرار دادن ایمپلنت‌های دندانی بدون استفاده از پیوند استخوان استفاده شود. درمان ایمپلنت دندان All On 4 را می‌توان در هر دو فک بالا و پایین انجام دادو این روش اکثرا برای بیمارانی است که شدت از دست رفتن استخوان فک آن‌ها بالاست.  یکی از این ایمپلنت‌ها، ایمپلنت‌های دندانی زیگوماتیک است که متسقیما در داخل استخوان گونه کاشته شده و در نزدیکی پشت سینوس‌ها قرار دارد. در این موارد دیگر نیازی به پیوند استخوان فک نیست و حتی برای فک بالا هم می‌توان از این پروتکل‌های جایگزین استفاده کرد. این ایمپلنت‌ها طوری طراحی شده‌اند که از استخوان محدود فک پشتیبانی می‌کنند و نیازی به پیوند استخوان ندارند.

جراحی لیفت سینوس (Sinus Lift)

جراحی لیف سینوس یک روش دندانپزشکی برای افزایش ارتفاع استخوان فک بالاست؛ البته برای هر ناحیه‌ای که قرار است ایمپلنت انجام شود، می‌توان از این روش استفاده کرد. معمولا این روش به افرادی که استخوان‌های نازکی در فک بالا در نزدیکی دندان‌های آسیاب یا پرمولر دارند کمک می‌کند. لیفت سینوس فضای بیشتری برای ایمپلنت ایجاد می‌کند. همچنین به استخوان اضافی اجازه می‌دهد تا به فضای ایجاد شده برای قرار دادن ایمپلنت‌های دندانی اضافه شود.


مطالب پیشنهادی: ایمپلنت بدون جراحی: افسانه یا واقعیت؟


سخن پایانی

همان‌طورکه در این مقاله گفته شد اگر دچار بافت استخوانی ضعیف هستید، باز هم می‌توانید کاندید مناسبی برای درمان ایمپلنت دندان باشید. باتوجه به روش‌های گفته شده در این مقاله و همچنین در برخی از موارد با پیوند استخوان فک می‌توانید با خیال راحت ایمپلنت را انجام دهید بدون اینکه مشکلی برای شما پیش آید. اگر به دنبال بهترین متخصص ایمپلنت در کرمان هستید، می‌توانید دکتر حسین کرمانی را انتخاب کنید. ما مطمئن هستیم که می‌توانیم استخوان ضعیف فک شما را به روش‌های گفته شده ترمیم کنیم و راه‌حل مناسب برای ایمپلنت دندان در کرمان را برای شما پیدا کنیم. بنابراین اگر شماهم فکر می‌کنید که چنین مشکلی دارید، برای دریافت مشاوره و معاینه اولیه می‌توانید به مطب آقای دکتر گروهی در کرمان، بلوار جمهوری، حدفاصل امام جمعه و حمزه، بعد از بانک آینده، ساختمان آتیه، طبقه 4 مراجعه کنید.

ما بهترین روش درمانی را برای شما درنظر خواهیم گرفت.

 

 

اشتراک گذاری در :

اولین دیدگاه را بنویسید

دریافت مشاوره

جهت دریافت مشاوره فرم درخواست مشاوره را تکمیل نمایید و یا با شماره 09136595124 تماس حاصل فرمایید.

فیلد های "*" اجباری هستند

رزرو نوبت

جهت رزرو نوبت می توانید درخواست خود را به صورت تلفنی یا پیامکی انجام دهید .