کدام درمان های دندانپزشکی در دوره عادت ماهیانه خانم‌ها نباید انجام شود؟

دندانپزشکی در عادت ماهیانه

زمان عادت ماهانه یکی از دوره‌های مهم و حساس در زندگی هر خانمی است که با تغییرات هورمونی و جسمانیَ همراه است. این تغییرات می‌توانند تأثیرات زیادی بر روی وضعیت کلی سلامتی، از جمله سلامت دهان و دندان داشته باشند. از این رو در این دوره، برخی از درمان‌های دندانپزشکی ممکن است به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی و افزایش حساسیت بدن، به تعویق بیفتند یا با دقت بیشتری انجام شوند. در این مقاله، به بررسی این درمان‌ها و دلایل عدم انجام آنها در دوره عادت ماهانه خواهیم پرداخت.

جراحی‌های دندانپزشکی

دندانپزشکی در پریود

انجام برخی جراحی ها بر روی دندان مانند کشیدن دندان، جراحی دندان عقل و یا ایمپلنت کمی مشکلساز خواهد بود. در دوره عادت ماهانه، به دلیل تغییرات هورمونی، خونریزی‌ها ممکن است شدیدتر و طولانی‌تر شوند. این مسئله می‌تواند خطرات بیشتری را هنگام جراحی‌های دندانپزشکی مانند کشیدن دندان یا کاشت ایمپلنت برای فرد ایجاد کند. زیرا با از دست دادن خون ممکن است دچار کم خونی، کمبود برخی از ویتامین ها و فقر آهن شوید. همچنین تغییرات هورمونی در دوران عادت ماهیانه می‌توانند باعث افزایش التهاب و تورم در ناحیه جراحی شوند که این مساله روند بهبودی را کندتر می‌کند. به همین دلیل است که کشیدن دندان و یا ایمپلنت در دروران قاعدگی بهتر است انجام نشوند.

درمان‌های پریودنتال (شامل جرم‌گیری عمقی، جراحی لثه)

همانطور که گفته شد لثه‌ها در دوره عادت ماهیانه حساس‌تر می‌شوند و ممکن است به درمان‌های تهاجمی مانند جرم‌گیری عمقی یا جراحی‌های لثه واکنش بیشتری نشان دهند.
علاوه بر این با توجه به تغییرات هورمونی، سیستم ایمنی بدن ممکن است ضعیف‌تر عمل کند و خطر عفونت‌ها بیشتر شود. پس بهتر است در دروان قاعدگی از جرم گیری و یا انواع جراحی لثه نیز صرف نظر کنید تا از خطرات احتمالی نیز جلوگیری کنید.


مطلب پیشنهادی: انتخاب خمیردندان مناسب برای کامپوزیت دندان


درمان‌های ریشه (عصب‌کشی)

عصب کشی در دوران عادت ماهیانه

علاوه بر مواردی که ذکر شد، در دوره عادت ماهانه، حساسیت به درد در افراد افزایش می‌یابد و عصب‌کشی می‌تواند برای بیمار تجربه دردناک‌تری باشد. البته از آنجایی که برخی خانمها در این دوره ممکن است استرس بیشتری داشته باشند، این مساله می‌تواند توانایی بیمار در تحمل درمان‌های طولانی‌مدت و استرس‌زا مانند عصب‌کشی را کاهش دهد.

به طور کلی، توصیه می‌شود که در دوره عادت ماهانه، از انجام درمان‌های تهاجمی و طولانی‌مدت دندانپزشکی خودداری شود. این کار به کاهش خطرات و بهبود تجربه کلی بیمار کمک می‌کند. اگر انجام درمانی ضروری است، حتماً با دندانپزشک خود مشورت کنید و او را از وضعیت خود مطلع سازید تا بهترین تصمیم‌گیری برای شما صورت گیرد.


مطلب پیشنهادی: علت سفید شدن روی دندان [همه چیز درباره فلوروزیس دندانی]


سخن پایانی

توجه به تغییرات فیزیولوژیکی و هورمونی در دوره عادت ماهانه و تطبیق برنامه درمانی دندانپزشکی با این تغییرات، می‌تواند به بهبود نتایج درمان و کاهش خطرات کمک کند. بنابراین، آگاهی از این مسائل و مشاوره با دندانپزشک در این دوره بسیار حیاتی است. پس حتما قبل از انجام هرکدام از خدمات دندانپزشکی، پزشک خود را مطلع سازید.

اگر قصد انجام هر گونه خدمات  دندانپزشکی را دارید، دکتر حسین گروهی در کرمان به عنوان یک دندانپزشک متخصص و با تجربه، می‌تواند شما را در این زمینه راهنمایی و درمان‌های لازم را ارائه دهند. ایشان در زمینه‌های مختلف دندانپزشکی از جمله اندودانتیکس، پروتز و ایمپلنت دندان در کرمان دارای تخصص هستند و می‌توانند به بیماران خدمات کاملی ارائه دهند.

برای رزرو نوبت از مرکز دندانپزشکی دکتر گروهی کافی است با شماره‌های 09136595124 و 03432443299 تماس بگیرید و یا به آدرس کرمان، بلوار جمهوری، حدفاصل خیابان امام جمعه و حمزه، بعد از بانک آینده، ساختمان آتیه، طبقه چهارم مراجعه کرده و نوبت خود را ثبت نمایید.

 

اشتراک گذاری در :

اولین دیدگاه را بنویسید

دریافت مشاوره

جهت دریافت مشاوره فرم درخواست مشاوره را تکمیل نمایید و یا با شماره 09136595124 تماس حاصل فرمایید.

فیلد های "*" اجباری هستند

رزرو نوبت

جهت رزرو نوبت می توانید درخواست خود را به صورت تلفنی یا پیامکی انجام دهید .